Jelentkezés

Jelentkezés, osztályfokok, felvételi, be- illetve átiratkozás

Jelentkezés a 2023/2024-es tanévben induló első osztályba

1. Tájékoztató estek

Iskolánk február hónapban felvételi tájékoztató esteket szervez az érdeklődő családok számára. A beszélgetések alatt a szülők tájékoztatást kapnak a Waldorf-pedagógiáról, megismerhetik az elsős osztálytanítót és iskolánk életét.

A tájékoztató esteket az alábbi időpontokban tartjuk:

A tájékoztatón szeretettel várunk minden érdeklődőt, de lehetőség van jelentkezni a következő kérdőív kitöltésével is: https://forms.gle/aiD4jmemDPNfYFQ28

2. Jelentkezés

Iskolánk első osztályába a jelentkezés elektronikus és hagyományos (papír) formában történik. A jelentkezési lap letölthető szerkeszthető és nyomtatható (pdf) formátumban is, ez utóbbit a kézírásos kitöltéshez lehet használni.

A jelentkezési lapra a gyermek és a szülők adatait kell beírni, míg a szempontok a jelentkezéshez dokumentumban egy kérdéssor található a jelentkező gyermek megismeréséhez. Mindkét jelentkezési mód esetén kérjük, hogy a gyerekekről fényképet is küldjenek.

A jelentkezési lapok beérkezésének határideje: 2023. február 19.

3. A kérdéssorra adott részletes válaszok segítségével az osztálytanító (Porteleki Tamara) elkezdi az ismerkedést a gyerekekkel. (február, március)

Az osztálytanító a gyerekleírásokat nagy gondossággal és figyelemmel tanulmányozza, és a szülők által leírt információkat tapintattal, bizalmasan kezeli. A leírások segítenek számára képet alkotni a gyermekről, fejlődéséről és személyiségéről.

4. Az osztálytanító (Porteleki Tamara) megismerkedik a gyerekekkel és a szülőkkel. (március)

Az osztálytanító és a pedagógus kollégium néhány tagja megismerkedik a jelentkező gyerekekkel. A játékos foglalkozást az osztálytanító vezeti, amely során sok mozgással egy mesét játszanak el a gyerekek. Ezen a foglalkozáson a játékos feladatok segítségével igyekszünk választ kapni arra, hogy kialakultak-e a gyerekeknél azok a testi, lelki és szociális adottságok, melyek az iskolába lépéshez szükségesek.

Az ismerkedő játék után az osztálytanító megismerkedik a szülőkkel is. Javasoljuk, hogy ezen a beszélgetésen mindkét szülő vegyen részt. A közös beszélgetés célja, hogy a szülők pontosabb képet alkossanak az iskolánkban folyó pedagógiai munkáról, megismerkedjenek az osztálytanítóval és felmerülő kérdéseikre választ kapjanak. Fontos, hogy megtapasztaljuk a közösséggel való együttműködési szándékot, és a Waldorf-pedagógia iránti nyitottságot.

5. A szülők megismerkednek a fenntartó Egyesület képviselőivel (március)

Az ismerkedő játék idején a szülők az iskolát fenntartó Életfa Gyermekeinkért Egyesület képviselőivel is megismerkednek, betekintést nyerhetnek a szülők szerepére az iskolánkban.

6. Döntés a felvételről vagy elutasításról

Iskolánk nem kötelező felvételt biztosító iskola. Az osztálytanító a pedagógus kollégium támogatásával a gyerekleírások, a szülőkkel folytatott beszélgetések és a gyerekekkel folytatott ismerkedő játék alapján, a Waldorf-pedagógia szempontjai mentén állítja össze az osztályát.

A jelentkező gyermekek felvételéről vagy elutasításáról a pedagógus kollégium dönt.

7. Szülők értesítése a felvételi folyamat eredményéről (felvétel/elutasítás)

A szülőket 2023. április 4-én a jelentkezési adatlapon megadott e-mail címen értesítjük.

8. Beiratkozás

A tanév rendjéről szóló 22/2022. (VII./29.) BM rendelet szerint az iskolai beiratkozás időpontja: 2023. április 20-21. (csütörtök-péntek)

Szeretettel várunk minden érdeklődőt ismerkedő alkalmainkon!

A pedagógus kollégium nevében: Holbik Andrea


Átjelentkezés a 2022/2023-as tanévre

Iskolánk szeretettel vár gyermekeket a 2022/2023-as tanév osztályaiba a szabad helyek függvényében.

Honlapunkról tájékozódhatnak a Waldorf pedagógiáról, iskolánk működéséről, valamint letölthetőek a jelentkezéshez szükséges nyomtatványok.

Jelentkezéssel kapcsolatos információk

A jelentkezési lap letölthető szerkeszthető és nyomtatható (pdf) formátumban is, ez utóbbit a kézírásos kitöltéshez lehet használni.

Jelentkezési lap: ide a gyermek és a szülők adatait kell beírni.

Szempontok a jelentkezéshez: ez egy kérdéssor a gyermek részletes jellemzéséhez, amit a szülőknek kell elkészíteniük, és a jelentkezési laphoz csatolniuk. Nem csak az első, hanem a magasabb osztályfokokra jelentkező gyermekekről is szükséges megírni!

A kitöltött jelentkezési lap és a gyermekről készült jellemzés előre egyeztetett időben leadható személyesen az iskola titkárságán, vagy elküldhető e-mailben.

Az év közben átiratkozni szándékozó gyermekek szüleivel történő beszélgetések után 2 hetes hospitálásra várjuk a gyermeket, mely időszakban képet kaphatunk arról, be tud-e illeszkedni az új környezetbe, át tudjuk-e venni őt előző iskolájából.

Ezt követően már csak adminisztrációs lépések vannak hátra.

Érdeklődni Csányi Patricia iskolatitkárnál lehet az alábbi elérhetőségeken:
Mobil: +36 30 682 9216
E-mail: titkarsag@eletfawaldorfiskola.hu